Fadime_Kahyaoglu

Öğr. Gör. Fadime KAHYAOĞLU

İlk ve Acil Yardım Programı Bölüm Başkanı

Toplumumuzun sağlık standartlarını yükseltmek amacıyla; sağlık alanında, uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış eğitim programları aracılığıyla, bilimsel, teknolojik, çağdaş değerler doğrultusunda, üstün bilgi ve beceri ile donatılmış, topluma faydalı teknik elemanların yetişmesini sağlayarak, ülkemiz sağlık hizmetlerinin gelişmesi ve güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Ambulans teknikeri olmak için kişilerin fen bilimlerine, özellikle biyolojiye ilgili ve bu alanda başarılı, hasta ve zayıf insanlara yardım etmekten hoşlanan, bedence sağlıklı ve güçlü, çabuk ve doğru karar verebilen, dikkatli, soğukkanlı ve sorumluluk duygusu güçlü, başkaları ile iyi iletişim kurabilen kimseler olmaları gerekir.

Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında “Paramedik” unvanı ile çalışırlar. Sağlık sektöründe hizmet veren kamu ve özel kuruluşların acil sağlık hizmeti veren birimlerinde görev yaparlar. Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu ve özel yataklı/yataksız sağlık kurum ve kuruluşlarının Acil Servisleri, 112 Acil İstasyonları, 112 Komuta Kontrol Merkezleri, Özel Ambulans Hizmetleri vb. birimlerdir. Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) göre Paramedik (Sağlık Teknikeri) olarak atanabilmektedirler.

Mezun olan öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Hemşirelik, Acil Yardım ve Afet Yönetimi ve Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri lisans programlarına geçiş yapabilirler.